Om min släktforskning

Jag heter Curt Gidlund och bor i Karlskoga. Jag började släktforska i början på 2010,
Jag började med att lägga in uppgifter som min mamma fått av sin syster Barbro från 1995. Det handlade om Morfar och Mormors släkt. Morfar härstammar från Svärdsjö församling i Falun, Kopparbergs län. Mormor härstammar från Stora Tuna församling i Borlänge, Kopparbergs län. Morfar var folkskollärare i Vallerås, Malungs kommun, Kopparbergs län.
Mamma hade även en utredning om min Farmors släkt, som Helge Lundqvist gjorde åren 1977 – 1978. Farmor härstammar från Gideå församling, Örnsköldsviks kommun, Västernorrlands län. Därifrån härstammar också Farfar.
Dom första uppgifterna om Marinas pappas släkt fick vi från emigranter till Amerika, det var Marinas Farfars Far som emigrerade till America på 1880 talet och där träffade Marinas Farfars Mor. Marinas Farfar blev född i America, men dom flyttade tillbaka till Sverige. Det var släktningar till Marinas Farfars Mor som kom till
Karlskoga 1972. Marinas Farfar härstammade från Bjurtjärns Församling, Storfors i Värmlands Län.
Marinas Farmor härstammar från Jönköping i Jönköpings län. Marinas Morfar härstammar från Degerfors församling, Kvistbro församling och Nysunds församling i Örebro län.
Marinas Mormor härstammar från Fredsberg församling och Undenäs Församling i Skaraborgs Län.
Ovanstående uppgifter började jag med att lägga in i MyHeritages Family Tree Builder. Efter det anslöt jag mig till Svar och började lägga in uppgifter från kyrkoböcker och folkräkning. Senare anslöt jag mig till Genline. Under hösten blev jag medlem i Dis och köpte Disgen. Jag köpte även släktprogrammet MinSläkt, vilket jag använt för att lägga in uppgifter på hemsidan, i första version av släktträdet fanns 1206 personer (2010-10-27). Efter hand kom jag att kompletera uppgifterna och lägga upp mer uppgifter på hemsidan.
I oktober 2013 la jag upp en ny version av släktträdet. Den omfattade mina och min frus anfäder samt min systers man och min frus brors fru anfäder. Det finns också en del ättlingar till anfäderna ända in på 2000 talet men dom visas endast att dom finns och betäckas med living.
Uppgifterna från mitt förra släktträd har kollats med Disbyt efterhand och nya uppgifter därifrån har lagts in. På några namn finns det flera uppgiftslämnare i Disbyt som källa har jag angett det första namnet. Efter att lagt in dessa uppgifter (vilket jag gör efterhand det fattas på många ställen än), har jag tittat i husförhörsböcker (vilka sträcker sin till början av 1700 talet). I några fall har jag tittat i födelse och dödsböcker och även i cd:n om Sveriges befolkning. För dödsfall under 1900 talet har jag använt Sveriges dödsbok 1901-2009. Dödsfall efter 2009 har inte angetts. Personer jag tagit fram som är under ca 80 år (förutom mig och mina syskon samt min levande morbror och hans fru och min levande moster, här har bara födelseår angetts) har inte angetts.
Efter det har jag fortsatt med släktforskningen. Och i mitt släktforskningsprogram ”Min Släkt” från dannbergs data har jag börjat att lägga in kopior på delar av sidor från folkbokföringen, detta från Riksarkivet Svar och Arkiv digital hemsidor. Jag har även lagt in kartor från Lantmäteriet där. Från föreningen DISs verktyg Disbyt har jag hittat fler anfäder som jag lagt in i programmet. Det jag gjort till mars 2019 har jag gjort om till hemsidan där levande personer yngre än ca 80 år benämns med Privat. Länkar till dokument och dokument är häller inte med.